Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyårsbönen i Arnäs kyrka lades ut på Facebook

En nyårsbön på en halvtimme i Arnäs kyrka lades på nyårsafton ut på Facebook. Mycket klokt av prästen Emma Forslund att låta trubaduren Andreas Nilsson få den mesta tiden. Andreas kan sin Dan Andersson utan och innan. Den här gången fick vi höra ”Julvisa i Finnmarken”, ”Jag väntar vid min mila”, ”Helgdagskväll i timmerkojan” och ”En vårvisa”.

Framför altarringen hade man dekorerat mycket juligt och så stämningsfullt det blev med präst och diakon i vit skrud och lägereldstrubaduren med gitarr iklädd keps, skinnväst och uppkavlade skjortärmar och höger ben uppslängt ovanpå det vänstra.

Bönen avslutades efter ”Fader vår” med psalmen ”Härlig är jorden” och visst är det härligt att Arnäs kyrka ville bjuda församlingsborna på Andreas Nilsson med sin lugna och trygga framtoning.

Nu gäller det bara att hålla ut ett tag till, så kommer ljusare tider och vi får åter möjlighet att vara på plats och fira gudstjänster ihop med inbjudna musiker.

Kjell Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel