Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyårsbön i Nätra kyrka

Stilla meditativ orgelmusik tonade ner från läktaren medan folk strömmade in i Nätra kyrka som på nyårsaftonen var fylld av levande ljus.

Annons

Efter klockringningen bytte Per Grimell orgeln mot flygeln nere vid koret och tillsammans med Anders Grimell på cello tolkade han Eva Dalgrens sång Filmen om oss på ett känslosamt sätt.

Per och Anders Grimell är välkända musiker sedan flera år tillbaka och ofta anlitade av Sveriges radio och P1:s radiogudstjänster och nu senast vid radiogudstjänsten den 13 oktober med temat Tacksamhet som grund.

Prästen Ulla-Britt Sundin la sin reflekterande text som ett livspussel mellan sångerna. Dagens text ur Predikaren Allt har sin tid, som lästes av kyrkvärden Britt-Marie Johansson och dikterna Att lyssna av Atle Burman och Viskar en bön av Mauro Scocco lästes av kyrkvärden Ingegerd Grimell.

Under bönemomentet spelade Anders Grimell, klarinett, recitativ musik medan kyrkobesökarna fick tända ljus denna årets sista dag i ljusbäraren framme vid koret.

Psalmerna spelade trion Grimell på flygeln, klarinett och altblockflöjt.

Per Grimells tolkning av Marie Fredrikssons Tro blev en hyllning till henne och mycket stark med hans röst som berörde oss alla, liksom sången Känn ingen oro och den avslutande sången Vilken underbar värld.

Efter denna fina och ljusa Nyårsbön kunde vi vandra ut och möta nyårsnatten ett antal timmar senare med frid och glädje.

Ruth Lind

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel