Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NYA SIFFROR: Allt fler läser Allehanda.se – vi ökar i både räckvidd och antalet prenumeranter

Allt fler läser Allehanda.se varje dag.
Dessutom ökar antalet prenumeranter på både sajten och de två tidningarna Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda.
– Ett fint kvitto på att satsningen på lokal journalistik lönar sig, säger chefredaktörerna Oskar Nord och Sandra Bygdén Shameh.

Nyligen presenterades den senaste räckviddsmätningen från Orvesto, som mäter hur många som tagit del av nyhetsmedier under årets första fyra månader. För Allehanda.se är det glädjande läsning, 43 000 personer läser nyheter på sajten varje dag. Det är 13 000 fler än samma period för ett år sedan och 4 000 fler än senaste mätningen.

– Det är en väldigt stor ökning från redan höga nivåer. Vi vet att det är till Allehanda.se man går för att få veta vad som händer i sitt närområde, säger Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör på Örnsköldsviks Allehanda.

För papperstidningen Örnsköldsviks Allehanda ökar räckvidden något i mätningen och för Tidningen Ångermanland är den detsamma som för ett år sedan.

– Papperstidningen är fortfarande en attraktiv produkt med en väldigt lojal kundgrupp. Det här är ett styrkebesked i den allt mer digitala värld vi lever i, säger Oskar Nord, chefredaktör på Tidningen Ångermanland.

Även vad gäller antalet prenumeranter går kurvorna uppåt. Sedan årsskiftet har Allehanda.se ökat antalet prenumeranter med Plus med 18 procent och jämfört med för ett år sedan är ökningen 27 procent. Enbart sajtens Plus-kunder uppgår nu till knappt 4 500 prenumeranter.

– Det har blivit vanligare att betala för digitala prenumerationer och det är väldigt glädjande att så många vill betala för lokal kvalitetsjournalistik, säger Sandra Bygdén Shameh.

Antalet prenumeranter med Plus premium, alltså tillgång till e-tidningen, ökar också och för de båda papperstidningarna har många års kraftiga upplagetapp under vintern bromsats upp ordentligt.

– Det är faktiskt en otrolig utveckling och visar att våra tidningsprenumeranter, som fortfarande är väldigt viktiga för oss, är nöjda med den tidning vi gör varje dag, säger Oskar Nord.

Tillsammans med den digitala upplagan uppvisar båda tidningarna nu en ökning av antalet prenumeranter, både jämfört med årsskiftet och jämfört med för ett år sedan.

Om det går så bra, hur kommer det då sig att journalister varit permitterade under våren till följd av coronaviruset?

– Vi har haft ett stort ras i annonsförsäljningen och tappat uppemot en tredjedel av våra annonsintäkter under våren. Läget på annonssidan är fortfarande bekymmersamt men vi har ändå valt att avsluta våra permitteringar nu den sista juni, säger Oskar Nord.

Sandra Bygdén Shameh fyller i:

– Den tuffa annonsmarknaden gör också att alla våra prenumeranter betyder extra mycket för oss. Varenda en hjälper till att säkra den lokala journalistiken i framtiden, säger hon.

Så många prenumeranter har vi:

Tidningen Ångermanland: 12 184 prenumeranter.

Örnsköldsviks Allehanda: 10 231 prenumeranter.

Siffran avser print, e-tidning samt en fördelning av Plus-kunderna på Allehanda.se. Alla siffror avser sista maj.