Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya häktningar i dopningshärva

En av de huvudmisstänkta i den stora dopningshärva som polisen avslöjade för en tid sedan sitter nu frihetsberövad i Sverige.

En kvinna som greps i Malaga i Spanien sitter har utlämnats till Sverige och sitter nu på Kronobergshäktet. Under onsdagen kommer hon att begäras häktad vid en förhandling i Sundsvalls tingsrätt, säger Börje Öhman informationschef vid polisen i Västernorrland.

Den 9 december slog cirka 300 poliser till mot ett antal fastigheter i flera olika orter i en landsomfattande razzia. Ett 30-tal personer sitter häktade och under de närmaste dagarna kommer nya häktningsförhandlingar att ske mot de misstänkta.

Utredningen är bara i sin början. Inledande förhör har hållits, men utredningen är mycket omfattande och många av de misstänkta får räkna med att sitta frihetsberövade under en bra tid framåt, säger Börje Öhman.

Polisen höll på onsdagen en presskonferens där en stor del av det beslagtagna materialet visades. Den del av beslaget som förvaras i Sundsvall fyllde 15 stora flyttkartonger.

En av de huvudmisstänkta i härvan är en kvinna som gripits i Spanien och tillsammans med sin man varit häktad i sin frånvaro. Hon kommer under onsdagen att begäras häktad. Häktningsförhandlingen i Sundsvall kommer att ske med hjälp av video, då kvinnan finns på Kronobergshäktet i Stockholm.

Om hon blir häktad av tingsrätten kommer hon att föras till häktet i Härnösand, säger Börje Öhman. Kvinnans man befinner sig fortfarande på fri fot.

De beslag som gjordes i parets hem i Malaga kom på tisdagen till Sundsvall, bland det beslagtagna godset fanns bland annat två personbilar.