Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya förändringar på Sollefteå sjukhus

Från och med den 1 mars har landstinget en sammanslagen ortopedteknisk avdelning för hela länet. Det innebär en besparing på fem miljoner kronor.

Annons

En ortopedteknisk avdelning hjälper både barn och vuxna med till exempel proteser, ortoser och korsetter. Hittills har tjänsterna köpts in av externa företag i såväl Sollefteå som Örnsköldsvik. De avtalen har nu sagts upp och i Sollefteå upphör samarbetet med den externa leverantören helt. I Örnsköldsvik kommer den externa verksamheten att införlivas i landstingets regi.

– Vi tar över personal och de delar av verksamheten som vi behöver. Det gör att vi kan samordna hela den ortopedtekniska verksamheten, säger upphandlingschef Sören Lanner.

Nyordningen medför de största förändringarna i Sollefteå. Där kommer OTA, ortopedtekniska avdelningen, att vara öppen varje onsdag från och med mitten av mars. Behövs ytterligare mottagning på plats så kan det vid behov utökas till fler dagar. Men grundbemanningen kommer att vara en dag i veckan till att börja med.

För sjukhusets dagliga behov av OTA:s produkter kommer ett lager att finnas på sjukhuset.