Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya containrar på Må återvinningsstation – nu måste kartonger vara platta

Sedan en tid tillbaka är ett antal av containrarna på återvinningsstationen på Må utbytta. De nya har en mindre öppning än de förra vilket har skapat funderingar från stationens kunder.

Det är Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, som ansvarar för och sköter återvinningsstationerna i landets system för insamling.

Nyligen har FTI bytt ut ett antal av containrarna på Må och detta har kunder på stationen funderat över.

Tidigare har containrarna för pappers-, metall och plastförpackningar varit av en annan modell med större öppning än de andra 30-talet containrar som finns på Må. Men nu har de bytts ut och det betyder att man som kund inte kan slänga kartonger som inte är ihopvikta eller hela säckar med till exempel plastförpackningar.

- Med de nya containrarna får vi ett renare avfall, men framförallt uppfyller vi Boverkets regler som säger att containrar ska vara utformade så att inte barn kan krypa in i dem, säger Lars Hafvenström, regionchef på FTI i ett pressmeddelande.

Miva tipsar alla som brukar lämna sitt avfall på stationen att anpassa förvaringen av detta redan i hemmet, med mindre volymer och vikta kartonger.

För Plus-kunder: Här kan du panta i rekordfart – nya maskinen på återvinningen i Må sorterar automatiskt