Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya chefsrokader inom polisen

Kenneth Bergqvist, närpolischef i Härnösand, är från och med 1 februari ny tf operativ chef vid polisen i Västernorrland och blir därmed chef för alla näpochefer i länet. Åtminstone tillfälligt.

- Göran Westman, näpochef i Ö-vik vikarierade som operativ chef fram till 1 februari och nu är det jag som vikarierar fram till slutet på juni, säger Kenneth Bergqvist.

Under tiden Kenneth Bergqvist jobbar i Sundsvall kommer Bengt Jansson att vikariera som tf näpochef i Härnösand. Nuvarande vikarie på posten, Thomas Nyberg, kommer istället att ägna sig åt utredningsarbete.

Kenneth Bergqvist är en i raden av näpochefer som sedan den förre operative chefen gick i pension har fått prova på jobbet. Orsaken till att tjänsten ännu inte tillsatts permanent är att man velat vänta tills den nya länspolismästaren tillträder, för att han eller hon ska kunna få vara med i rekryteringen.

Men det är inte bara den operativa chefstjänsten som haft vikarier, det har varit likadant med tjänsten som stabschef. Dessa tillfälliga tillsättningar har lett till flera olika chefsrokader inom polisen där flera personer tillfälligt bytt jobb.

- För att lösa upp den här knuten behövs först en ny länspolismästare och det utser regeringen i mars, säger Kenneth Bergqvist.ANNA WIKNER
0660-29 55 31

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67