Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya bonusregler ska gälla alla

Annons

Alla anställda vid finansiella företag ska omfattas av en ersättningspolicy, som ska främja långsiktighet och inte uppmuntra till överdrivet risktagande.

Det står klart sedan Finansinspektionen (FI) nu har beslutat om de nya regler för rörliga ersättningar, bonusar, som ska träda i kraft vid den 1 januari 2010.

"De nya reglerna gäller för i princip samtliga finansiella företag under FI:s tillsyn", skriver inspektionen i ett pressmeddelande.

För anställda som anses ha inflytande över risknivån i företaget ska gälla att minst 60 procent av bonusen ska hållas inne i minst tre år. Innan pengarna betalas ut ska det resultat som bonusen baseras på säkras och utvärderas.

"Under vissa förhållanden, till exempel väsentligt försämrat resultat, ska ersättningen kunna minskas eller falla bort", skriver FI.