Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya blodbad i Mexikos knarkkrig

Annons

Minst 15 människor dödades i söndags natt i Juarez nära Mexikos gräns mot USA, i vad myndigheter förmodar knarkrelaterat våld. I ett hus hittade polisen en 17-årig pojke som skjutits till döds med mer än 60 skott. I en annan bostad hittades kropparna efter två bröder, 15 och 19 år gamla, och ytterligare två personer som mördats.

Sent i söndags marscherade fler än 1 000 personer genom Juarez i protest mot våldet. De krävde att myndigheter ska stoppa blodbaden.

Hittills i år har fler än 2 000 människor dödats i staden, och kring 8 500 soldater finns där för att försöka upprätthålla lag och ordning.

Förra månaden tillkännagav landets president Felipe Calderon att över 50 000 soldater ska stationeras i Mexikos norra delstater. Allt för att försöka få stopp på det knarkrelaterade våldet som har skördat fler än 14 000 människoliv sedan han tillträde sitt ämbete.

Knarkkriget pågår dels mellan den mexikanska staten och de mäktiga drogkartellerna, och dels mellan knarkligorna som kämpar om marknadsandelar och makten över den lönsamma kokainsmugglingen till USA.