Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya berättelser från Potter-skaparen

Glada nyheter för alla Potter-fans - i veckans släpper JK Rowling fyra nya magiska berättelser, enligt Pottermore.
"Förbered er på att lära er mycket mer om den magiska världen i år", skriver man på sajten.

De nya historierna går gemensamt under namnet "Magic in North America" och kommer att publiceras på sajten. Den första blir tillgänglig tisdagen den 8 mars, därefter följer en berättelse om dagen till och med fredag.

"'Magic in North America' kommer att belysa historien kring det här tidigare outforskade hörnet av den magiska världen", enligt Pottermore.

Historierna kommer kronologiskt att leda fram till Rowlings Harry Potter-spin-off "Fantastiska vidunder och var man hittar dem", som ska bli film i tre delar.

I den första filmen får tittarna möta Eddie Redmayne i rollen som Newt Scamander, en trollkarl som forskar om magiska djur. Colin Farrell spelar trollkarlen Graves som Scamander stöter på i New York.

Filmen regisseras av David Yates, som också låg bakom fyra av filmerna i Potter-serien.

Berättelsen utspelar sig i Harry Potter-världen cirka 70 år innan den numera världskände trollkarlspojken anländer till skolan Hogwarts.

"Fantastiska vidunder och var man hittar dem", blir Rowlings filmmanusdebut. Den första filmen planeras ha premiär den 18 november 2016.