Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya ägare för glasfiberföretaget i Trehörningsjö – Pedro säljer efter 24 år

Pedro Arnström har sedan 1992 drivit Glasfiberprodukter i Trehörningsjö. Nu i veckan säljer han företaget efter sina många år som ägare.
– Jag har suttit på övertid några år nu, säger han.

Glasfiberprodukter i Trehörningsjö AB har i nuläget elva anställda och producerar precis som det låter, produkter av glasfiber – gatusandlådor, skoterpulkor och handikappramper för att nämna några.

Stefan Bylund är den som kommer att ta över som produktionschef och ska i framtiden sköta den operativa verksamheten. Han har arbetat på företaget i tio år så produkterna är inget nytt för honom. Hans svåger Risto Haapala går in som ägare.

– Vi ska utveckla företaget, ragga nya kunder och satsa på att sälja mer i Norden, säger Stefan Bylund.

Vad tror du om förutsättningarna?

– Det finns stor potential i det här företaget, säger Stefan.

För Pedro har försäljningen av företaget legat på tapet länge. Den 14 mars fyller han 69 år och han har känt att han suttit på övertid de senaste åren.

– 2012 hade jag nästan sålt företaget, men i sista stund drog sig en av köparna ur. Så vi fick riva upp kontrakten, berättar Pedro.

Läs också: Efter turbulensen på Norrlands trä startar de eget

Det ligger rätt i tiden att sälja nu, menar Pedro. Han berättar att företaget just skickat i väg en offert för ett större projekt.

– Det blir som en present till de nya ägarna. Det rör sig om en hyfsad storlek.

Nu ser han fram emot pensionen, kanske blir det lite resor. Men företaget kommer han aldrig särskilt långt i från.

– Jag bor bara 300 meter från en av fabrikerna, jag kan blicka ut genom fönstret och se verksamheten gå vidare, säger Pedro.

Läs också: Konferenshotellet i Norrfällsviken har sålts – här är nya ägaren

Läs också: Jätteintresse för att jobba på XL-Bygg – 300 sökande till sex tjänster

■■ För mer nyheter från Ångermanland varje dag – följ Allehanda.se på Facebook.