Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny vd för Rindö marine på två jobb

Rindö marine, som tillsammans med Dockstavarvet och Muskövarvet ingår i Dockstagruppen, har fått en ny vd. Det är Magnus Sörenson som i dag är sälj- och marknadschef vid Dockstavarvet.

- Den uppgiften kommer jag att behålla även när jag blir vd för Rindö marine, säger Sörenson.

Magnus Sörenson är i grunden skeppsbyggnadsingenjör och har tidigare arbetat på Österströms rederi och Försvarets materielverk.

- Under nio månader förra året arbetade jag på FMV och då insåg jag att det är på leverantörssidan jag trivs bäst.

Som ny vd ska Sörenson bland annat hålla i den omorganisation av Rindö marine som påbörjats. Varvsverksamheten ska successivt flyttas över till Muskö. Kvar på Rindö blir underhållsverksamheten som även i fortsättningen ska serva närområdet. Dessutom fortsätter Rindö marine med försäljning av motorer samt med teknisk support för det mindre tonnaget.

- Verksamheten på Rindö ska fortsätta åtminstone 2009 ut. Det finns mycket som påverkar vår framtid, bland annat försvarets upphandling av ramavtal gällande underhåll av båtar. Det skulle ha varit klart nu men har blivit försenat.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61