Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vändning av Leksand

Annons

Leksand vände 0-2 till seger med 3-2 hemma mot Örebro i en fartfylld match med mängder av chanser. Matchhjälte 17-årige Jacob de la Rose.

Det var vild glädje efter segermålet. Vi visade härlig moral igen men ska inte behöva bjuda på två mål i början, sade matchhjälten.

Redan efter dryga sex minuter hade Örebro gjort 2-0, storpubliken tystnade snabbt. Hemmalaget glömde helt bort försvarsspelets grunder och Örebro kunde ha gjort betydligt fler mål.

Erik (Hanses) räddade oss i första perioden. Det ska inte behöva se ut som det gjorde. Men nu har vi lyckats vända mot underläge mot både Västerås Örebro och det är bra gjort, sade de la Rose.

Leksand reducerade tidigt i andra perioden, tog över matchen, och i spel fyra mot fem kvitterade Jon Knuts.

Jag körde en klassisk visp med klubban och det funkade bra, sade Knuts.

Samme Knuts spelade fram till segermålet mitt i sista perioden när matchen stod och vägde.

Bra förarbete och Jon som gav mig en droppassning. Jag var tvungen att hålla undan backen och hade inte så mycket tid att tänka. Men det var riktigt skönt att få dit pucken och vild glädje efteråt, sade de la Rose som väntas gå tidigt i NHL-draften nästa år. Draften tänker jag inte på, det är bara bonus. Jag har kontrakt med Leksand ytterligare en säsong, fortsatte han.

Örebros Emil Kåberg var inte alls nöjd efter matchen.

Vi hade våra lägen i första perioden och när vi tog ut målvakten på slutet. Men då var det ingen som ville ta kampen framför mål. Vi stod istället och väntade på returer, och utan jobb framför mål kommer det sällan returer, sade Kåberg lite resignerat. Nu har vi förlorat några matcher med uddamålet och det får vara slut med det. Det håller inte om man ska vara med i toppen av serien, fortsatte han.

Mora tog tre viktiga poäng borta mot Troja/Ljungby trots att megastjärnan Anze Kopitar var kvar hemma i Mora, febersjuk. Mora vann 2-1. Till onsdagens match mot Tingsryd kanske Moras nya NHL-förstärkning Bobby Ryan vara med. Han ska enligt planerna anlända till Mora på tisdag.

Mer läsning

Annons