Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vända i New Jerseys broskandal

Annons

New Jerseys republikanske guvernör Chris Christie visste mer än han medger om planerna bakom stängningen av den hårt trafikerade bron mellan Fort Lee i New Jersey och New York, enligt amerikanska medier.

David Wildstein, som arbetade på den broansvariga hamnmyndigheten, uppger att det finns bevis för att Christie kände till stängningen, skriver New York Times och Wall Street Journal.

Christie dementerar åter att han känt till brostängningen som orsakade trafikkaos i Fort Lee under fyra dagar i september. Han har tidigare medgett att hans kansli kan ha varit inblandat i ordern om att bron skulle stängas och han sparkade själv en av sina närmaste medarbetare, Bridget Anne Kelly, som enligt mejl och sms kan ha gett order om trafikkaoset.

"Dags för lite trafikproblem i Fort Lee", skrev Kelly i ett mejl till David Wildstein innan bron stängdes. Tanken ska ha varit att ge en känga åt Fort Lees demokratiske borgmästare, Mark Sokolich, som inte stött Christie inför guvernörsvalet i november.

Bridgegate, som affären kallas i USA, är en besvärlig historia för Christie som har setts som ett av partiets starkaste kort inför presidentvalet 2016.

Chefsåklagaren i New Jersey meddelande i början av januari att fallet med trafikkaoset runt George Washington-bron ska utredas rättsligt.

Mer läsning

Annons