Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny uddamålsseger för Gottne: "Vi hade bra kontroll"

De vinner inte med många mål, men nu har Gottne två raka segrar.
Det efter ny 1–0-seger, den här gången över Kubikenborgs IF.
– Vi ska kunna göra fler mål. Vi har sju frilägen och en straff, säger tränaren Roger Dannberg.

Efter tre spelade omgångar av division III har Gottne gjort tre mål. Det är inget smickrande offensivt facit, men det räcker långt när det bara släppt in två mål på 270 minuter. Två mål som kom i premiäromgången mot Kramfors vilket innebär att Gottne nu har 180 raka minuter utan insläppt mål.

– Jag tycker att vi hade bra kontroll över hela matchen. Men i första halvleken var det dåligt passningsspel, men vi hade väl tre frilägen ändå, säger Roger Dannberg.

Bättre blev det då i den andra halvleken. Förutom bättre passningsspel skulle de även få utdelning på konstgräset på Västhagen. Med knappa halvtimmen kvar slet sig Alexander Gustafsson lös och kunde lägga in 1–0 till Gottne.

Och då Gottne på nytt höll nollan blev det tre nya poäng och laget klättrar därmed i tabellen. Det även om Emir Ragipovic missade en straff på tilläggstid efter att målskytten Gustafsson rivits ned av en Kubenförsvarare.

– Spelmässigt var det väl inte bra, men det är poängen som är viktiga. Det ger en trygghet att bygga på. Men vi ska kunna göra mer mål. Vi hade fyra frilägen och en straff i andra, så sju frilägen och en straff och bara ett mål. Men samtidigt så tvingar de bara vår målvakt till en svettig räddning, säger Dannberg.