Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny turistchef på plats

Nu börjar han bli varm i kläderna, Henrik Öhrn, ny turistansvarig i Härnösand kommun. Efter några år utan klar inriktning håller Härnösands kommun tillsammans med näringslivet att börja en nystart på turismen. Detta tillsammans med Kramfors och Örnsköldsvik.

- Härnösand är en del av Höga kusten. Och Härnösands ska marknadsföras tillsammans med de två andra kommunerna. Och turisterna struntar i på vilken sida om kommungränsen som de håller till på, säger Henrik Öhrn, som började som turistansvarig i mars.

Han kommer från Skåne och efter studier i turistvetenskap på Mittuniversitetet flyttade han till Vilhelmina.

- Jag såg att Vilhelmina inte ensamt gick att marknadsföra som turistmål. Men att södra Lappland är ett starkt varumärke. Vi fick igång ett samarbete med grannkommunerna. Dorotea och Åsele och bestämde oss för en gemensam marknadsföring med en gemensam hemsida. I vilken kommun aktiviteterna ägde rum spelade ingen roll.

Genom Härnösands inträde i Högakustensamarbetet vill han skapa något liknande när det gäller Höga kusten.

- Höga Kusten är också ett starkt varumärke och Härnösand med sin historia och bakgrund har mycket att tillföra Höga kusten som begrepp. Härnösand är ju en tjänstemannastad och lärdomsstad med stolta traditioner. Dessa traditioner tjänar härnösandsborna på att bygga vidare på.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60