Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny svensk skidskyttesuccé

Helena Jonsson bara vinner och vinner. I dag tog hon sin tredje seger i årets skidskyttevärldscup genom att vara snabbast in i mål på distansloppet över 15 kilometer i slovenska Pokljuka. Inte nog med det. På fem individuella världscupslopp har det nu blivit tre svenska dubbelsegrar. Anna Carin Olofsson-Zidek var nämligen närmast efter Jonsson i Pokljuka, 22,6 sekunder bakom, och den svenska duon dominerar damernas världscup fullständigt så här långt.

Trea blev slovakiskan Anastasiya Kuzmina.

Förbundskaptenen Staffan Eklund var mycket nöjd efteråt, speciellt med det sätt som Jonsson och Olofsson-Zidek tacklat favoritskapet som kommit från höstens tidigare framgångar.

Det känns lite grand som att stenar har ramlat från hjärtat. Det har blivit jättestora förväntningar och det är skönt varje gång de visar vad de kan, säger Eklund till SVT.

Och han är inte orolig för att formen är toppad för tidigt, med tanke på OS i februari.

Jag ser ingen anledning till att vi inte skulle klara av det när vi har kopierat upplägget från tidigare OS.