Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny styrelse i Miljöpartiet i Härnösand

På Miljöpartiets årsmöte valdes Knapp Britta Thyr till ordförande och Johan Sundqvist till vice ordförande. F d ordförande Per Sander och Knapp Britta Thyr står för kontinuiteten i den nya styrelsen. David Helsing, Helena Elfvendal och Johan Sundqvist hälsades välkomna som nya ledamöter i styrelsen. Avgående ledamöter Lisa Dahlén och Josephine Sundqvist avtackades för deras insatser liksom Per Sander som lämnade sitt ordförandeskap.

Miljöpartiet de gröna i Härnösand har i många år varit den lokalavdelning i Sverige där högst andel av befolkningen är medlemmar. Idag är endast sex lokalavdelningar större, och alla dessa sex avdelningar är i kommuner med fler än 100 000 invånare!

Det finns flera förklaringar till att vi är så pass många. Vi har en bra stämning och strävar efter att alla medlemmar ska ha möjlighet att påverka. Det tror vi lockar många att engagera sig.

Vi är glada över att så många väljer att vara medlemmar och att vi får nya medlemmar som vill stötta grön politik. Nu jobbar vi för att öka engagemanget och medlemsantalet ytterligare och vi ser fram emot en inspirerande vår med intressanta gäster och viktiga politiska frågor på agendan. Senast gästades vi av miljöhjälten Rebecka Le Moine som talade om biologisk mångfald och naturens rätt.

Genom satsning på Härnösandskortet, fossilfria bussar, biogas, upphandling som tar biologiskt och miljöhänsyn, m.m. hoppas vi att det är tydligt för våra invånare att vi gör skillnad i Härnösand. Förnybart i tanken både mentalt och fysiskt!

Men även de mjuka frågorna och landsbygden ligger oss varmt om hjärtat. Vi kämpar för byskolorna och för att bygga trygghetsboende på landsbygden och flera servicecentra med bl a tillgängliga bibliotek som i Viksjö.

Eva Goës

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel