Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny straffseger för Skellefteå

Annons

För andra matchen i rad vann Skellefteå med 3-2 efter straffar.

AIK:s storspelande målvakt Daniel Larsson fick till slut ge sig i straffläggningen.

Tycker att det var rättvist, sade Skellefteås tränare Bert Robertsson.

Om det inte hade varit för Larsson hade matchen varit snabbt avgjord.

AIK-målvakten växte ut till en jätte när Skellefteåspelarna tryckte på som mest. Hemmalaget hade 52 skott på mål, Daniel Larsson stoppade 50 av skotten medan hans lagkompisar bara lyckades få iväg 22 skott mot motståndarmålet.

Danne var fantastisk i målet i dag, men han får bra hjälp av våra backar. En stor eloge till hela laget som krigar på fast vi får en tuff start, sade AIK-tränaren Rikard Franzén.

Skellefteå dominerade matchen totalt men AIK var ändå nära att få två poäng med sig från Skellefteå. I förlängningen var Fredrik Hynning bara millimeter ifrån att pricka in segermålet.

Vi är ändå otroligt nöjda med poängen vi jobbar till oss, sade Franzén.

Skellefteå har varit trögstartat i några matcher på slutet men kom nu ut i ett blixtrande tempo. Från första nedsläpp handlade det om rena överljudsfarten och redan efter 27 sekunder stod det 1-0 till hemmalaget sedan Jimmie Ericsson skarvat en passning från Viktor Arvidsson i mål. Hemmalaget fortsatte att pumpa på stenhårt men AIK stod emot bra, stärkta av sina två segrar på slutet.

Skellefteå hade befälet spelmässigt men när AIK fick chansen att gå till motangrepp var laget farligt varje gång. Kvitteringen kom också på en kontring i numerärt underläge där Mark Hurtubise med en backhand kunde lyfta in 1-1 i början av den andra perioden.

Skellefteås svar kom strax efteråt genom Joakim Lindström som under en avvaktande utvisning gjorde 2-1. AIK kvitterade igen genom Derek Joslin, kom in mer och mer i matchen och på slutet var det nära att man också avgjorde den.

Joakim Lindström såg sedan till att Skellefteå tog sin andra raka straffseger på hemmaplan.

Vi kontrollerar matchen från start till mål. Det är lätt att man blir nervös och att det knyter sig när Gnaget är med i matchen så länge, men vi håller uppe farten och visar en grym karaktär, sade Skellefteåtränaren Bert Robertsson.

Mer läsning

Annons