Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny storseger för LHC

Annons

På bara en månad har Linköping förvandlats från krisgäng till ett av SHL:s hetaste.

AIK slogs enkelt med 5-2 - utan att förstakedjan behövde göra en enda poäng.

Vi har tillräckligt bra lag för att slåss om guldet i vår, säger hete Chad Kolarik.

Att Linköping förfogar över ligans bästa kedja är knappast någon nyhet.

När Pär Arlbrandt, Simon Hjalmarsson och Mattias Sjögren inte levererat har laget nästan alltid fått stryk.

Men mot AIK producerade de inte en endaste poäng, trots att laget öste in fem mål.

Vem hade trott det innan? Men det är väldigt bra för laget med större bredd. Vi kan inte förlita oss på dem hela tiden, sade Chad Kolarik.

Den 27-årige amerikanen värvades från Wilkes-Barre i AHL inför den här säsongen - och är den som vid sidan av förstalinan varit en pålitlig målskytt.

Ett mål och två assists under lördagen innebär att anfallaren är uppe i sammanlagt 29 poäng hittills, 18 mål och 11 assists.

Jag är absolut inte nöjd, utan vill upp i minst 30 mål, det är inte alls någon omöjlighet. Formen är bra och tillsammans med Johannes Salmonsson och Jonas Almtorp har vi hittat kemin i vår kedja.

Med sitt positiva sätt och inställning skapar Kolarik mycket energi för sina lagkompisar - och har vuxit till en stor favorit bland fansen. Inte bara för sina mål - utan även för sitt stora glädjejubel efter varje egen fullträff.

Vi lyckades hålla kvar vår suveräna stämning i laget, trots att november var jäkligt tung. Men att vi kämpa oss ur den perioden kan vi ha nytta av i framtiden, menar Chad.

Under den månaden tog inte Linköping full pott i någon match. En viss skillnad mot nu - då man har vunnit sju av de nio senaste omgångarna.

På hemmaplan har östgötarna fyra raka segrar där motståndet mosats med totalt 22-6.

Vi släppte in alldeles för många mål tidigare och är bland annat mer defensiva i vår forechecking än tidigare. Men mycket handlar ändå om det mentala. Vi har byggt upp ett helt annat självförtroende nu.

Med sitt 4-1 direkt efter sin utvisning knäckte Albin Lorentzon AIK.

Det var nog tio år sedan jag hade ett friläge senast, så min statistik är rätt okej. Jag brukar få tampas med målvakten Christian Engstrand vem som gör flest poäng under en säsong, skrattar den defensive backen.

Gästernas tränare Rikard Franzén hade lättare att hålla sig från garv.

Puckarna studsar inte precis vår väg, men grabbarna jobbar ändå i 60 minuter, suckar han.

Mer läsning

Annons