Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny sponsor ger SOK miljoner

Annons

Sveriges olympiska kommitté (SOK) har fått en ny storsponsor. Ett teknikkonsultföretag satsar mångmiljonbelopp som gör att SOK kan utöka sin satsning och ta in minst 20 nya aktiva i topp- och talangprogrammet.

Det är oerhört betydelsefullt för oss. Nu kan vi ge ännu flera chansen att göra den hundraprocentiga satsning som krävs för att kunna nå prispallen i olympiska spel, säger SOK:s ordförande Stefan Lindeberg till Svenska Dagbladet.

Satsning ska också sätta gröna frågor i fokus.

Ett banbrytande samarbete över nationsgränserna, säger Lindeberg. Vi ska ta ansvar fullt ut och driva vår verksamhet ur ett grönt perspektiv. Den första konkreta åtgärden är att vi skickar vår utrustning med kläder direkt från Kina till Vancouver, i stället för att ta den via Sverige.

SOK har tidigare hävdat att minskat stöd till organisationen riskerat att satsning på talanger till OS i London 2012 kunde minska med 40-50 aktiva.