Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny smärtsam FV-förlust

Det var med tunga steg som FV-spelarna lämnade Kamratvallen i Holmsund.

Ny smärtsam förlust mot bottenkonkurrenten IFK Holmsund gör att avståndet upp till kvalplats i division 3 ökade ytterligare några poäng.

– Det ser väldigt mörkt ut just nu, konstaterade FV-tränaren Martin Wallin efteråt, självklart mycket besviken över ännu en nollpoängare.

– Vi måste börja plocka poäng nu innan det är för sent. Vi behöver få lite luft under vingarna och en match där vi har stolpe-in i stället för tvärtom.

Friska Viljor ligger fast förankrade på jumboplatsen i tabellen och har nu fem poäng upp till Holmsund på kvalplats. Men ändå kan vi konstatera att laget trots allt ser bättre ut än vad de gjorde under våren.

Ett problem från första halvan av serien kvarstår dock fortfarande och det är därför som laget ligger kvar i botten. FV-spelarna gör helt enkelt för många individuella misstag ute på plan och matchen mot Holmsund var inget undantag.

Holmsunds ledningsmål efter knappt 40 minuter föregicks av en dundertavla av målvakten Kristijan Opacak. En lång boll som var tänkt som en passning till en Holmsundsforward såg ut att vara rena plockmaten för Opacak.

Men uppenbarligen var Opacak inte rätt fokuserad utan han missade bollen fullständigt och för Holmsunds Dominic Allen var det bara att rulla in bollen i öppet mål.

Friska Viljor hade det största bollinnehavet under den första halvleken och så var fallet även efter paus, men samtidigt hade de förtvivlat svårt att luckra upp Holmsunds försvar och skapa de där riktigt heta målchanserna.

Sedan fick man också en känsla av att FV-spelarna, trots att det handlade om en av säsongens allra viktigaste matcher, inte var så där riktigt desperata som man kanske förväntat sig i ett 0-1 underläge.

Hur som helst hade vi ett nytt FV-misstag med ett bolltapp på mittplan och det utnyttjade hemmalaget i en snabb spelvändning som Johan Rönnmark avrundade med en bredsida in vid Opacaks högra stolpe.

Det var avgjort i matchens 82:a minut och det blev en ny mycket tung förlust för tabelljumbon från Örnsköldsvik.

Division 3 Mellersta Norrland

Holmsund-Friska Viljor 2-0 (1-0)

H: Dominic Allen och Johan Rönnmark

Domare: Ulf Johansson Umeå

Publik: 178