Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny självmordsbomb i Peshawar

Minst tio personer dödades och ett 50-tal skadades när en självmordsbombare sprängde sig i luften utanför en domstol i Peshawar i dag.

Den nordvästpakistanska gränsstaden har varit hårt drabbad av terrordåd de senaste månaderna med hundratals dödsoffer som följd.

Bashir Bilor, hög företrädare för delsstatsregeringen, berättade för journalister att måndagens attentatsman anlänt i en rickshaw.

Han försökte komma in i byggnaden, men stoppades av säkerhetsarrangemangen, sade Bilor och uppgav att förövarens avsprängda huvud hittats närmare 70 meter från domstolens entré.

I Lahore i östra Pakistan inträffade två explosioner med kort mellanrum. Minst 30 personer skadades vid sprängningarna i en populär marknad, uppgav polistalesmannen Shafiq Ahmad till AFP.

Det var två explosioner som inträffade med 30 sekunders mellanrum. Den ena inträffade utanför en bank och den andra vid en polisstation, enligt Ahmad som sade att både byggnader och butiker stod i brand.

Orsakerna till explosionerna var osäkra direkt efter sprängningarna.