Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny satsning på downhill-parken

En lift som inte går och leder som förfallit. Framtiden har inte sett ljus ut för downhill-parken på Varvsberget. Nu ska det till en förändring.
CK Örnen är ny arrendator och vill förändra parkens öde.

Downhill-parken som leder utför Varvsberget har de senaste säsongerna stått och förfallit. Spåren har vuxit igen och liften har varit otillgänglig, något som lett till att få cyklister har kunnat cykla utför berget.

I början av juni tog CK Örnen över arrendet för parken som Höga Kusten Cykel tidigare hade. Ebbe Glud, ordförande för CK Örnen, ser positivt på framtiden.

– Vi har velat ta över länge. Vår vision är att ha en fungerande verksamhet och komma igång till nästa sommar.

Han berättar att det arbete som klubben står inför nu är att först och främst komma överens med FV Alpina och FV Backe om ett samarbete så att liften kan köras igen.

– Vi vill utbilda folk från CK Örnen som ska kunna sköta liften.

I dagsläget är det endast ett spår utför Varvsberget som hålls öppet. Framtidsplanerna är att resten av spåren ska rustas upp och säkerheten ska ses över.

– Parken har förfallit lite de senaste åren. Vi vill få de befintliga nerfarterna i skick så att allmänheten kan ta del av parken. När den var igång var det en riktigt bra park.

Ebbe Glud är säker på att fler än Örnsköldsviksborna kommer använda parken. Han tror att det kan bli ett besöksmål för cyklister från närliggande städer också.

– Det finns ett klart sug efter downhill. Hur många städer har downhill-park och lift mitt i staden? Det är stort för Örnsköldsvik, säger han.