Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny övergreppsdebatt om Woody Allen

Annons

En vild debatt har åter utbrutit kring övergrepps-misstankar mot Woody Allen, sedan The New York Times publicerat ett öppet brev från stjärnregissörens adoptivdotter Dylan Farrow.

"Tänk om det hade varit ditt barn, Cate Blanchett?", skriver Dylan Farrow, och framför åter de anklagelser om sexövergrepp som framkom vid Allens separation från Mia Farrow i början av 1990-talet.

Mia Farrow lämnade Allen i samband med att han inledde ett förhållande med flickvännens adoptivdotter, hans nuvarande hustru Soon-Yi Previn, då drygt 20 år. Enligt Dylan Farrow förgrep han sig i samma veva på henne, som då var 7-8 år.

"Louis CK? Alec Baldwin? Om det hade varit du, Emma Stone? Eller du, Scarlett Johansson? Du kände mig när jag var en liten flicka, Diane Keaton. Har du glömt mig?" skriver hon i det känslostarka brevet.

"Smärtsam situation"

Dylan Farrow har tidigare inte varit så här offentlig med anklagelserna. I vårdnadstvisten mellan Woody Allen och Mia Farrow 1994 fanns uppgifterna med, men en domare i New York fick nöja sig med att konstatera att de inte gick att bevisa.

Cate Blanchett uttalar sig försiktigt efter att artikeln publicerats:

Det har uppenbarligen varit en lång och smärtsam situation för familjen, och jag hoppas att de kommer till ro och finner en lösning, säger hon enligt medier i Hollywood.

Enligt The New York Times är en anledning till att brevet kommer nu att Allen nyligen hyllades med en karriärutmärkelse vid Golden Globe-galan. 78-åringen är också aktuell med en manusnominering för senaste filmen Blue Jasmine, med just Cate Blanchett i huvudrollen, inför Oscarsgalan den 2 mars.

På sociala medier debatteras nu flitigt om sexanklagelserna innebär att man ska bojkotta Woody Allens filmer.

Allen tyst

Själv dök Allen inte upp på Golden Globe, men både ex-flickvännen Farrow och hennes son Ronan Farrow twittrade hånfullt under galan. Ronan Farrow skrev: "Missade Woody Allen-hyllningen. Hade de med den delen där en kvinna offentligt berättat att han ofredade henne när hon var sju, före eller efter Annie Hall?"

Annie Hall är en av Woody Allens mest hyllade filmer.

Woody Allen har inte kommenterat Dylan Farrows brev i The New York Times.

Mer läsning

Annons