Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny musikfestival i Nordingrå

I sommar startar en helt ny festival i Nordingrå. Det är Järnsta kulturförening och Lappuddens friluftscenter som ligger bakom satsningen.

– Vi har pratat om att ha en musikfestival länge och nu ska det bli av, säger Annikka Arvidsson på Järnsta kulturförening.

Den 6 juli går startskottet för den första Nordingråfestivalen som arrangeras av Järnsta kulturförening och Lappuddens friluftscenter.

– Vi försöker hela tiden att det ska hända saker här ute. Det är så mycket som försvinner härifrån. Det behövs en föryngring, säger Annikka Arvidsson.

Klara för att spela på festivalen är rockbandet Anders F Rönnblom Band som tidigare har spelat på Järnsta café. Andra band som är bokade är reggaeartisten General Knas, bluesbandet Wolfman Jack och P-Danjelsa och Röttran. Det lokala coverbandet Black Bush kommer att göra en lite annorlunda spelning i en jättekåta. Härnösandstjejen Lina Wedin, mer känd under artistnamnet Owlmother ska också spela på festivalen. Utöver de etablerade banden ska flera lokala unga förmågor spela på festivalen.

– Vi vill öka musikutbudet i Nordingrå. Det finns ju redan en jazzfestival här och vi tyckte att det skulle finnas mer musik för en bredare publik. Vi ville ha en festival som kompletterar jazzfestivalen, säger Maria Blomster på Lappuddens friluftscenter.

Festivalen kommer att hålla på i tre dagar och enligt arrangörerna är tanken att där ska finnas något som alla gillar. Utöver musiken får konst och andra aktiviteter mycket utrymme under festivalen.

– Det ska vara en del kulturhappenings också, som olika kurser till exempel i screentryck. Det ska även vara danskurser för barn och en konstutställning med akvareller, säger Maria Blomster.

Banden ska spela på fredagen och lördagen och på söndagen kommer det att hållas en sommarkonsert i Nordingrå kyrka där Noratrion ska spela under ledning av Lena Bagge-Lindström.

– Det är tänkt att festivalen ska återkomma varje år. Det är så otroligt härligt här i Nordingrå på sommaren, det är synd att inte fler kommer hit, säger Annikka Arvidsson.