Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny mardrömsperiod sänkte Sverige

Det blev en svidande VM-förlust mot Tyskland med 27-33 för de svenska handbollsdamerna. Liksom mot Frankrike avgjordes matchen under en svensk mardrömsperiod, den här gången åtta minuter av den första halvleken.

Då släppte Sverige in sju raka mål och Tyskland gick ifrån till 10-4. Det svenska anfallsspelet körde helt fast, skotten kom i fel lägen och den tyska målvakten Clara Woltering storspelade. Hennes svenska målvaktskollegor hade det betydligt tyngre. Den första målvaktsräddningen kom inte förrän i den 27:e minuten genom andramålvakten Cecilia Grubbström som kom in efter elva minuter. Någon hjälp av försvaret hade inte heller de svenska målvakterna.

Nu har Sverige två chanser att ta sig vidare till huvudrundan i Yangzhou som börjar på lördag. Säkrast är att ta sig samman och slå Danmark i den avslutande matchen i Wuxi. En svensk seger mot Danmark skulle också ge ett gynnsamt läge inför fortsättningen eftersom de lag som går vidare tar med sig poängen från inbördes möten.

En betydligt osäkrare väg till Yangzhou bygger på att Tyskland i sin sista match besegrar Frankrike. I så fall slutar tre lag i gruppen på fyra poäng och då går Sverige vidare på ett måls bättre målskillnad än Frankrike.

De båda övriga matcherna i grupp A på onsdagen slutade så här: Frankrike-Kongo 29-22, Danmark-Brasilien 28-21.