Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny målvakt med VM-meriter på väg till Modo

Modo ska ha gjort klart med målvakten Joacim Eriksson som var med i Sveriges VM-lag 2014. Det uppger Aftonbladet.

Överenskommelsen ska än så länga enbart vara muntlig. Och för att Joacim Eriksson ska skriva på kontraktet gäller att Modo spelar i SHL även nästa säsong. Som det ser ut i dagsläget måste laget klara sig kvar genom att spela kval.

Modo har lindrigt uttryckt haft en tung säsong, där pucken inte alls studsat lagets väg. Och från många håll har det efterlysts en stabil förstemålvakt. Denna säsong har man satsat på två oerfarna målvakter, Adam Reideborn och Jonatan Bjurö.

Läs också: Helin om Modos målvaktssituation: "Vi hade en obalans i matchningen i början av säsongen"

Huvudtränaren Andreas Johansson ska i samband med en sponsorträff inför torsdagens match mot Skellefteå uttryckt att klubben har klart med två riktigt bra spelare. Och en av dessa ska då vara Joacim Eriksson.

Joacim Eriksson vann SM-guld med Skellefteå 2013. Han flyttade sedan över Atlanten och skrev kontrakt med NHL-klubben Vancouver. Men det blev bara en match i NHL. Resten av tiden fick han spela i AHL.

Den här säsongen har han spelat i KHL med Dinamo Riga. Då har jobbet mellan stolparna delats med tjecken Jakub Sedlácek. Riga lyckades inte ta sig vidare till slutspel och säsongen är över för Joacim Eriksson, som tidigare också representerat Brynäs och Leksand.