Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny kyrkoherde välkomnas i Ramsele

Per Larsmark välkomnades under söndagen som ny kyrkoherde för Ramsele- Edsele församling. Biskop Tony Guldbrandzén ledde mottagandet och välsignade kyrkoherden.

Under söndagens högmässa i Ramsele kyrka kom ett 50-tal personer för att medverka vid mottaganden av nye kyrkoherde Per Larsmark.

Per Larsmark kommer ursprungligen från Örnsköldsvik. Han prästvigdes tillsammans med sin fru 1991 och har tidigare jobbat som präst i Nätra församling.

De två senaste åren tog han en paus från prästskap och arbetade som verksamhetsutvecklare för studieförbundet Sensus i Örnsköldsvik.

- När jag fyllde 55 kände jag att de sista tio åren av arbete ville jag göra någonting som låg mig varmast om hjärtat och det är att vara kyrkoherde, säger Per Larsmark.

Att lämna huset vid havet och flytta 17 mil in i landet är inget som bekymrar honom.

- Jag har alltid varit en glesbygdmänniska, men att det blev just Ramsele var mer en inre känslomässig sak, säger Per Larsmark.

Som kyrkoherde innebär det att vara församlingens ledare och fördela ut uppgifterna. Per själv tycker att det är viktigt att kyrkan blir mer som mitt i livet än mitt i byn.

- Jag kommer inte stå i kyrkporten och skrika in folk till kyrkan, utan jag kommer finnas med ute i samhället, säger Per Larsmark.


JOHANNA DAHLIN
0620 -257 93