Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny kurs i hönskunskap

Tänk att ha närproducerade ägg hemma varje dag. Nu erbjuds en nybörjarkurs för dem som funderar på att skaffa egna höns.
– Det är ju i ropet med ekologiskt och närproducerat. Jag tror och hoppas att några är intresserade, säger Susanne Östlund som kläckte idén.

Till hösten erbjuder Medborgarskolan en grundkurs för blivande hönsägare.

– Tanken är att man går kursen nu i höst och blir på så sätt förberedd och kan skaffa hönsen till sommaren, säger Susanne Östlund, som är verksamhetsansvarig på Medborgarskolan.

Kursen innehåller grundläggande hönshållning, till exempel hur du inreder ett hönshus, vilken ras du ska väja, och vilka regler som gäller för stadshöns i kommunen.

– Jag tycker man ska skaffa sig kunskap innan, det gäller ju egentligen för vilket djur man än vill skaffa, säger Susanne Östlund.

Huruvida kursen blir av beror som vanligt på antalet anmälningar.

– Om det finns intresse kan det även bli tal om en fortsättningskurs. Höns är inte bara en fågel som pickar på backen, de kan bli tillgivna som ett husdjur.