Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny klubb ska lyfta Nora

Nu kommer Nora Ängebrant att kunna utvecklas ännu mer.
– Nora har nått en nivå där vi måste lägga träningen på en helt annan nivå. Därför har vi startat en ny klubb, säger tränaren Roger Grimmer.

– Nora och jag har länge känt att ÖJC (Öviks jujutsu club) inte kan ge möjligheterna till den elitsatsning som hon inledde förra säsongen som slutade med ett SM-silver.

Örnsköldsviks kampsportsförening (ÖKSF) heter den nya klubben.

– Förhoppningen är att Nora ska få ett träningsklimat som passar tävling lite bättre än vad ÖJC har kunnat erbjuda. Och det gäller även för den övriga tävlingsgruppen på cirka 20 personer som också gått över till den nya klubben.

– ÖKSF kommer att satsa på kampsport med tävlingsinriktning inte bara i jujutsu utan även i andra discipliner där träningen är likvärdig till exempel TaeKwonDo och Judo, säger Roger Grimmer.

Nya klubben tränar i Sörlidenskolan.

– Vi kommer att boka upp andra tränare som är specialiserade inom kast, slag och spark.

Hur klarar ni ekonomin?

– Vi har sökt sponsorer. Jag är inte orolig. Vi har ett stort stöd från förbundet och distriktet och även från kommunen.

17-åriga Nora Ängebrant siktar på att ta hem SM-guldet i -55 kilo den här säsongen. SM avgörs i Örebro i januari.

– Förbundsfolk tror att Nora är på internationell nivå om tre, fyra år, säger Roger Grimmer.