Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny kampsportlokal i Ö-vik

Nyligen invigdes en ny kampsportlokal med två träningshallar i Örnsköldsvik.
– Målet med föreningen är att ingen kampsport i Ö-vik ska behöva dö på grund av administrativt krångel, ekonomiska svårigheter eller eldsjälar som inte orkar längre, säger Roger Grimmer från Örnsköldsviks Kampsportsförening.

Örnsköldsviks Kampsportsförening är en nybildad förening med syfte att främja kampsport i Örnsköldsvik. I dag deltar 100 personer i verksamheten i fem stilar.

Träningen ska vara indelad i: träning för tävling, motionärer, samhällsnyttig träning (handikappade, självskydd med mera).

Anslutna sporter just nu: jujutsu – kör tävlingsinriktat & traditionell jujutsu, submission wrestling (SW), boxning, muay thai (thai boxning) och HEMA – historiska europeiska kampsporter (historisk fäktning).

– Nästa steg för föreningen är en ombyggnad/anpassning så att vi kan få in fler stilar samt få en av våra träningsytor godkända för regelmässiga tävlingar i respektive stil, berättar Roger Grimmer.

Fem från ÖKSF tävlade nyligen i den nationella ligan i jujutsu. Michelle Sjöström och Isabelle Hellsten tog silver i duo U15. I -63 kilo kamp blev det brons för LaTanya Sjöström. Emil och Anton Strömberg slutade treas i duo senior.

Michelle slutade fyra i kamp.