Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny jättesmäll för Leksand

Annons

Nu är Leksand ett skakat lag.

På torsdagen åkte dalalaget på sin andra jätteförlust på två dagar sedan Skellefteå vann med 5-0. I de två senaste matcherna har Leksand 1-12 i målskillnad.

Det är naturligtvis inte bra och jag har inget svar på vad det beror på. Nu måste jag snabbt ta reda på hur det är ställt med killarna. Vi är i ett allvarligt läge, sade Leksandstränaren Andreas Appelgren efter matchen.

Tisdagens förlust mot Linköping med 7-1 sved för dalkarlarna. Därför gjorde förlusten mot Skellefteå, två dagar senare, rejält ont. Inte själva förlusten mot Sveriges bästa hockeylag, utan på det sättet som Leksand tappade matchen.

Första perioden var jämn. Mest på grund av Skellefteå inte kom upp i normal standard.

I den andra perioden lyfte Skellefteå och visade klassen. Det resulterade i tre mål i viktiga lägen och Leksand var sänkt. Både mentalt och fysiskt. I den tredje perioden kunde aldrig Leksand resa sig utan tvingades förnedra sig med två ytterligare insläppta mål.

Det disciplinerade spel som gjort Leksand till höstens succélag i SHL har varit totalt borta mot Linköping och Skellefteå. Nu har de spelat onödigt komplicerat och slarvat alltför för mycket.

Jag vet inte vad detta beror på. Antingen är det övermod av killarna eller så är de tröttkörda, säger Andreas Appelgren, som verkligen ser fram emot fredagens bussresa till Örnsköldsvik för lördagens match mot Modo. I kväll ska vi verkligen analysera de senaste matcherna och sedan ta ett rejält snack med spelarna. Det blir en mycket viktig bussresa för oss, fortsätter Appelgren.

Gabriel Karlsson, lagkapten i Leksand, säger att lagets nu ställs inför säsongens svåraste utmaning:

Vi har tidigare förlorat två matcher i rad, men inte på det här sättet. Jag vet inte varför. Men jag vägrar att acceptera att vi tappat allt det positiva inom en vecka. Nu gäller det för mig som lagkapten att dels påtala allvaret, men också poängtera att vi inte är så dåliga som de senaste resultaten visar.

Förbundskapten Pär Mårts var på plats i Leksand och såg dalalagets haveri. Efter matchen gav han följande råd till laget:

Nu är det viktigt för dem att behålla kylan och inte älta för mycket i det som varit dåligt i de två senaste matcherna. Det tar bara onödig energi. Se framåt.

I Skellefteås omklädningsrum var det bara leenden. Mästarlaget visade åter imponerande klass. Gladast denna kväll var tvåmålsskytten Oscar Möller som gjorde första och sista målet.

Mer läsning

Annons