Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny hemmaförlust för FBK

Annons

Färjestad fortsätter att förlora på hemmaplan.

Och Brynäs fortsätter att vinna på bortaplan.

Med en mäktig sista period vände Gävlelaget 0-2 till seger 5-3.

Brynäs har varit en av de stora positiva överraskningarna i säsongsinledningen av SHL men borta mot Färjestad hade man det inledningsvis riktigt tufft. Karlstadslaget satte tidigt 1-0 och när Jack Connolly styrde in 2-0 i slutet av andra perioden trodde många att Färjestad skulle defilera mot tre poäng.

En märklig tillställning. Sett till de första två perioderna är jag naturligtvis inte nöjd med prestationen. Vi är bleka, visar ingen energi och tar inte kampen, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

Men tredje perioden skulle bli något helt annorlunda med sex mål - varav fem kom från Brynäs.

Bill Sweatt reducerade till 1-2 och var sedan ett ribbskott från att kvittera. 2-2-målet fixade i stället Greg Scott några minuter senare med en man mindre innan Färjestad återtog ledningen till 3-2 i samma numerära överläge minuten senare.

"Visar moral"

Men när Brynäs kort därefter fick chansen i samma spelform kvitterade Petteri Nokelainen och med mindre än två minuter kvar hittade Ryan Gunderson det bortre krysset när Färjestadsförsvaret lämnade honom helt ensam. Jesper Ollas fastställde sedan slutresultatet då han satte 5-3 i tom bur.

Vi visar moral som vänder på det i tredje, det fanns inget som talade för det efter två perioder, säger Tommy Jonsson vars mannar fortfarande inte har förlorat på bortplan den här säsongen. Vanligtvis spelar vi ett enkelt spel på bortaplan. I dag gjorde vi inte det, men vi hittade ändå ett sätt att vinna, säger Ryan Gunderson.

Starka på bortaplan är även Färjestad. Men hemma i Karlstad har man det förtvivlat svårt att få till segrar. Endast en trepoängare är värmlänningarnas facit efter sex hemmamatcher. Den här gången tappade man allt i sista akten.

Det är svårt att förklara vad som händer. Men vi börjar att förlora närkamper framför mål samtidigt som vi inte kommer undan med de små misstag vi gjorde även i de första två perioderna. Vi var inte överlägsna då heller, det kunde lika gärna varit Brynäs som haft 2-0, säger assisterande tränaren Andreas Johansson.

Svag publiksiffra

Publiksiffran på 4 551 är den tredje sämsta i historien i Löfbergs Arena. Alla tre noterade den senaste veckan.

TT: Är publiksiffrorna ett resultat av ert spel?

Självklart. När man inte presterar kommer inte folk, så har det alltid varit.

Mer läsning

Annons