Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny gångstav ska ge jobb i Kramfors

En ny variant av gångstav ska ge nya jobb i Kramfors. Det är i alla fall vad den ideella föreningen Innovationsdalen hoppas på. På lördag är det världspremiär för staven och premiären äger naturligtvis rum i Kramfors.

Föreningen Innovationsdalen, som har sitt säte i Kramfors, startades 2005 och har som målsättning att genom olika typer av uppfinningar skapa jobb i regionen.

En av de produkter man jobbat med sedan dess är den nya gångstaven Bungypump. Och nu är den alltså klar för lansering.

Det som skiljer Bungypump från traditionella gångstavar är att den är fjädrande vilket ger en effektivare träning. Staven har testats av ett 60-tal personer under ett och ett halvt år. Under den tiden har en del modifikationer gjorts tills man nu fått fram en stav som ska klara en timmes träning om dagen i minst ett års tid utan att gå sönder.

En som testat staven är den före detta elitskidåkaren Göran Wikström och han är imponerad.

- Den ger en kontinuerlig belastning på kroppen oavsett om man går uppför, utför eller på slät mark. man aktiverar mer muskelfibrer än med en vanlig stav och man får dessutom igång förbränningen på ett helt annat sätt, säger han.


Läs mer i lördagens TÅ.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61