Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny galleria till Kramfors?

Bowlinghall, serveringar och butiker. För cirka 75 miljoner kronor skulle före detta Edmeks lokaler i Kramfors kunna förvandlas till Hagagallerian och ge kommunen ett lyft. Mannen bakom visionen är Micael Gabrielsson som nu jobbar för att hitta finansiärer till sin idé.

- Förhoppningen är att hitta 20 personer eller företag som kan satsa en miljon kronor var. Om vi har den finansieringen kan vi få loss pengar från bankerna, säger han.

Det var i höstas Micael Gabrielsson fick idén om att bygga om den tomma industrilokalen till en galleria. Han har tagit fram ritningar på hur det skulle kunna se ut.

I bottenplanen, med ingång från gaveln, finns utrymme för bowlinghall, boulebanor, restaurang samt en ATG-butik. En trappa upp blir det butiker av skilda slag.

- Jag skulle tro att det är lämpligt med tio olika butiker. Dessutom finns plats för en atriumgård med café.

Sista mars hoppas Gabrielsson att han ska ha fått klartecken från de blivande finansiärerna. I så fall är målsättningen att gallerian ska kunna öppna i april 2010.Läs mer om planerna i fredagens TÅ.MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61