Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förlust för krislaget Anundsjö: Tränaren besviken på några spelare som inte skött sommarträningen

Inget skott på mål och knappt något eget spel. IFK Timrå vann enkelt med 3–0 på Olympia. Anundsjö hamnar allt längre från säker mark. Anundsjös fjärde hemmaförlust på sju matcher.

Matchen är slut sedan tio minuter. Anundsjötränaren Magnus Bild sitter ensam i spelarbåset.

– Det finns något att fundera på. Det är för lite löpningar, djävlaranamma och desperation.

Magnus Bild är också besviken på några spelare.

– Vissa som ska vara i startelvan är inte det. Det finns en anledning.

Varför?

– Jag vet inte vad de har gjort under sommaruppehållet. Vi la upp en träningsplan. Och jag tror att vissa spelare inte har skött det. Det syns på träningarna. Nu är vi skadefria så nu är det en konkurrenssituation i laget.

Anundsjö gjorde en helt okej insats borta mot Härnösands FF i onsdags (förlust 2–3). Givetvis fanns förhoppningar om att Anundsjö skulle ta säsongens tredje fullpoängare på Olympia.

Återigen släppte man in det första målet. Och precis som många gånger den här säsongen var det ett billigt mål. Rami Mansour förlorade en närkamp och efter ett högerinlägg fick Oliver Widahl enkelt skicka in 1–0. Anundsjös mittbackar Luis Vasquez och Viktor Nilsson var för snälla.

Har självförtroendet fått sig en rejäl törn?

– Det är klart, får man 0–1 som vanligt första kvarten så går tanken att; nej inte nu igen. Och man får börja jobba i uppförsbacke. Mentalt är det jobbigt naturligtvis. Vi försökte göra ändringar i halvtid men det blev ingen skillnad, sa Magnus Bild.

2–0 till nykomlingen och tabellfyran kom i 56:e minuten. Nye Anundsjömålvakten Patrick Weaver borde ha tagit tredje målet – inget märkvärdigt skott utifrån.

Undertecknad träffade knäopererade målvakten Leo Groza i halvtid som berättade att han kommer att vara tillbaka om några veckor.

Anundsjö skapade ingenting. Några minuter efter Timrås ledningsmål fick forwarden Joel Åman ett bra skottläge. Men han dribblade i stället och chansen försvann.

Vad är er spelidé? I dag såg det väldigt fladdrigt ut långt mellan lagdelarna. Timrå fick enkelt komma igenom i mitten.

– Vi pratar mycket om hur vi ska spela och vilka löpningar vi ska ta och hur vi ska jobba i försvar. Jag håller med dig. Det är någonting som vi måste fundera på ledarsidan om vi måste bli ännu tydligare och gå in och styra upp ännu mer, sa Magnus Bild.

16-årige högerbacken Pelle Olofsson var bäst i Anundsjö.

Anundsjö har ny hemmamatch nästa lördag då Söderhamn gästar Olympia. Anundsjö ligger på kvalplats och har sex poäng upp till Skellefteå.

Anundsjö-IFK Timrå 0–3 (0–1)

0–1 (14) Oliver Widahl, 0–2 (56) Fredrik Olofsson, 0–3 (68) Robin Nordin.

Domare: Henrik Molin.

Publik: 210.