Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny festival i Kramfors i höst – flera nationella och lokala artister klara

I oktober är det premiär för festivalen "Musikal i fokus". Både lokala och nationella artister kommer. En av dem som ska uppträda är högaktuella David Lindgren.

Annons

Det kommer bli en tre dagar lång festival med workshops, föreläsningar, seminarier och konserter mellan 19 och 21 oktober. Både nationella och internationella kända lärare, artister, koreografer och regissörer kommer att närvara. Syftet med musikalfestivalen är att främja integration, utbildning, mötesplatser och inte minst musikalen som konstform. Målet är att festivalen blir ett årligt återkommandeinslag i Kramfors kulturliv

– Jag känner inte till någon annan musikalfestival av det här formatet i Sverige så det känns extra roligt att Kramfors tar chansen att visa framfötterna, säger Åsa Jönsson, projektledare för Musikal i fokus, i ett pressmeddelande.

Ett av de stora dragplåstren för festivalen är Melodifestivalaktuella David Lindgren. Tidigare har han varit med i tävlingen tre gånger men är i år aktuell som programledare för Mello tillsammans med Clara Henry och Hasse Andersson, men också en framgångsrik musikalartist. Han har bland annat medverkat i "Singing in the rain", "Mamma mia" och tv program som "Så ska det låta". Fredagen den 20 oktober kommer han till Kramfors teater.

På lördagen är det flera lokala artister som kommer att uppträd under festkonserten. Åsa Lundman som kommer från Bjärtrå, Kramfors men numera bosatt i Stockholm har utbildat sig på Balettakademin och Performing Arts School i Göteborg. Hon har bland annat spelat på Rix FM festival och arbetat tillsammans med artister som Måns Zelmerlöv, Magnus Carlsson och Danny Saucedo.

Malin Stenbäck från Östersund utbildade sig också på samma skola som Åsa i Göteborg. Under sitt tredje år medverkjade hon i Pygmalion på Stadsteatern i Göteborg där hon mötte Tomas von Brömssen och hon fick jobb på hans sista revy. Hon har även medverkat som dansare i Lena Philipssons Drömshow på Rondo i Göteborg samt Mary Kays shower på Scandinavium.

Karolina Furberg är skådespelare, sångerska, och musikalartist från Kramfors. Hon har bland annat medverkat i SVT:s serie "Midnattsol" som gick på tv förra året. Hon har gjort många produktioner och även revyer, bland annat två Mittrevyer med Lars T Johansson som regissör.

Emanuel Bagge började sin bana som dansare men blev sångare. Uppvuxen i Nordingrå, Kramfors men bor numera i Stockholm. Han är utbildad i London på Royal Academy of Music och har stått på scener som Royal Albert Hall och London Palladium. På TV4 har han även setts.

David Saulesco har på kort tid blivit en av länets unga musikprofiler tack vare sitt bejublade juloratorium, ett uppmärksammat beställningsverk till Nordiskakammarensemblen, arbete med Skapande skola och inte minst sitt dynamiskaledarskap för anrika Svanökören i Kramfors. Nu kommer han agera som kördirigent åt en storkör bestående av flera lokala körer.

Festkonserten avslutar Kramforsmusikalfestival 2017 och kommer att innehålla musik från kända musikaler som Kristina från Duvemåla, Sound of music, Fantomen på operan, Mamma Mia, Sweeney Todd och Kramfors egen musikalhit En vacker dag.

Musikal i fokus kommer att äga rum i oktober 2017 och får projektstöd från Landstinget Västernorrland och sponsorer.

FLER NYHETER:

Nu avgörs sista länsderbyt – här är förutsättningarna inför kvällens match

För Plus-kunder: Höjd skatt krävs för att rädda välfärden: "Känner stark oro för vart det här är på väg"

Ledare: Susanne Sjöstedt: Du betalar 2200 kronor – stockholmarna 830

För Plus-kunder: Allt dyrare att åka buss i länet – månadskorten är bland de dyraste i Sverige

■ ■ För med nöjesnyheter, klicka här

Annons