Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny chefredaktör på ÖA

ÖRNSKÖLDSVIK. Lasse Nordström utsågs i går av en enhällig styrelse till ÖA:s
chefredaktör och ansvarig utgivare.
Han är 48 år och har under större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetat på ÖA som reporter, nattredaktör, nyhetschef, redaktionschef och under det senaste året som ledarskribent.

Lasse Nordström efterträder Ingvar Näslund som hoppade av jobbet i mitten av augusti.
Det känns naturligtvis omtumlande, säger Lasse Nordström. Jag känner mig mycket hedrad över att ha fått ett av de allra finaste jobben i staden och är ödmjuk inför uppgiften.
Det är också ett mycket stort ansvar inte minst genom ÖA:s dominerande ställning i bygden. Min vilja är att ÖA:s spalter skall vara öppna för alla möjliga åsiktstriktningar och att den lokala debatten skall föras i just vår tidning.
Lasse Nordström erinrar om att tidningen strukturerades om på ett genomgripande sätt för ett år sedan. Dödsannonserna flyttades till familjesidan och förtextannonserna till slutet av tidningen med mera.

INNEHÅLLET NÄSTA
Nu ska vi fortsätta med innehållet. Tidningen har många goda medarbetare med hög kunskap och kompetens. Det är en väldig styrka när vi ska fortsätta med att arbeta med språket och det som står i tidningen.
Jag vill att vi ska öka ansträngningarna när det gäller att ge bakgrund och sammanhang och därmed skilja oss från den så kallade snuttifiering som sker i etermedia. Jag vill helt enkelt att vi ska hjälpas åt när det gäller att utveckla tidningens kvalitet.

ÄVEN LEDARSKRIBENT
Vi kommer också att följa samhällsutvecklingen mycket aktivt och helst ligga steget före när förändringar sker. Förändringar sker också i vår egen bransch. Bland annat får nättidningen fler och fler läsare och där ska vi vara med.
Mycket glädjande är emellertid också att vi fått en dagsfärsk undersökning som visar att tidningsläsandet ökar i åldersgruppen 18-24 år. Det är en utveckling som inspirerar oss som arbetar i tidningsvärlden och något som gör att vi stärks i vår tro på papperstidningens stora betydelse både på kort och lång sikt.
AB Allehandas vd Anders Källström var också mycket glad över utnämningen och det eniga styrelsebeslutet när han informerade redaktionen i går. Lasse Nordström har fått styrelsens uppgift att även i fortsättningen ansvara för ledarsidan parallellt med uppdraget som chefredaktör. ÖA har därmed återgått till den ordning som var allenarådande i tidningsvärlden fram till för 15-20 år sedan när nya vindar började blåsa.

SVEN LINDBLOM