Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny broder invigdes i Odd Fellow

LÄSARTEXT Torsdagen den 22 november genomförde vi i B36 Vårdkasen en gradgivning i invigningsgraden. Denna kväll invigdes en ny broder i vår gemenskap. Jonas Rydén är numer broder i vår loge och orden.

Gradgivningen, som till viss del är ett skådespel, genomfördes av logebröder på ett alldeles förträffligt sätt.

Vid den efterföljande måltiden förärades vi av en räkbaserad förrätt. Den varmrätt vi bjöds på var en god köttbit med tillbehör.

Under måltiden höll broder Övermästare ett tal till den nye brodern med innebörden att vara en god och hjälpsam människa i livet och att vårda våra ideal efter bästa förmåga. Inte bara gentemot bröderna i logen utan mot alla människor i samhället.

Broder Jonas tackade i sitt svarstal för den invigning han varit med om under kvällen och berörde då skådespelet som en särskild upplevelse samt tackade broder övermästaren för hans tal till honom. Broder Jonas lämnade därefter en kort levnadsbeskrivning av sig själv.

Vi tackar bröderna som skötte kök och servering alldeles extra för deras insats. Tack även till broder Ante vår blomsterarrangör.

Så har åter en trevlig och intressant kväll förflutit i bröders gemenskap. Nöjda och belåtna vandrade vi så hem i den något kyliga novemberkvällen.

Karl-Erik Norin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel