Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny bortaförlust för Linköping

Annons

Fjärde raka förlusten på bortaplan. Det hackar betänkligt i maskineriet hos tippade topplaget Linköping.

Segern med 5-2 innebär att Timrå klättrade två placeringar i elitseriens tabell och lämnade över jumboplatsen till Södertälje SK.

Timrå som åkt berg och dal-bana i elitseriens inledning och varvat toppspel med riktiga magplask fick den här eftermiddagen fart på karusellen - Linköping hängde inte alls med när Timråspelarna satte upp högsta matchtempo med en intensiv skridskoåkning direkt från matchstart.

Två utvisningar i matchinledningen blev riktigt dyrbara för Linköping. Mattias Karlsson prickade in 1-0 i spel fem mot tre och Niklas Anger ökade på till 2-0 i spel fem mot fyra - första fullträffen i Timråtröjan för nyförvärven från AHL-laget Birmingham och från Djurgården.

Återbördade målvakten Fredrik Norrena skulle bli låset i Linköpings nya kassaskåpssäkra försvarsspel, men Norrena imponerade inte i upptakten av andra perioden då han släppte en retur på ett inte allt för hårt kantskott från Magnus Pääjärvi-Svensson. Den finske målvakten var sedan inte alls med när Daniel Corso tog hand om returen.

Underläget med 0-3 blev än tyngre när Norrena var på utflykt bakom målet och snuvades på pucken av Fredrik Hynning, som snabbt passade fram till Daniel Corso som gjorde sitt andra mål i matchen. Kanadensaren visade än en gång sin målkänsla då han svarade för sitt fjärde mål i Timrå-tröjan.