Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny bortaförlust för Linköping

Fjärde raka förlusten på bortaplan. Det hackar betänkligt i maskineriet hos tippade topplaget Linköping.

Segern med 5-2 innebär att Timrå klättrade två placeringar i elitseriens tabell och lämnade över jumboplatsen till Södertälje SK.

Timrå som åkt berg och dal-bana i elitseriens inledning och varvat toppspel med riktiga magplask fick den här eftermiddagen fart på karusellen - Linköping hängde inte alls med när Timråspelarna satte upp högsta matchtempo med en intensiv skridskoåkning direkt från matchstart.

Två utvisningar i matchinledningen blev riktigt dyrbara för Linköping. Mattias Karlsson prickade in 1-0 i spel fem mot tre och Niklas Anger ökade på till 2-0 i spel fem mot fyra - första fullträffen i Timråtröjan för nyförvärven från AHL-laget Birmingham och från Djurgården.

Återbördade målvakten Fredrik Norrena skulle bli låset i Linköpings nya kassaskåpssäkra försvarsspel, men Norrena imponerade inte i upptakten av andra perioden då han släppte en retur på ett inte allt för hårt kantskott från Magnus Pääjärvi-Svensson. Den finske målvakten var sedan inte alls med när Daniel Corso tog hand om returen.

Underläget med 0-3 blev än tyngre när Norrena var på utflykt bakom målet och snuvades på pucken av Fredrik Hynning, som snabbt passade fram till Daniel Corso som gjorde sitt andra mål i matchen. Kanadensaren visade än en gång sin målkänsla då han svarade för sitt fjärde mål i Timrå-tröjan.