Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nürnberg vill förlänga med Nilsson

Stigsjösonen Pelle Nilsson har kommit tillbaka med besked i Nürnberg efter sin skada.
Det har gått så bra att bundesligaklubben erbjuder honom en kontraktförlängning.
– Det stämmer, klart det känns väldigt roligt, säger han.

Annons

Efter stora hälseneproblem som kostade honom åtta månaders bortavaro, är backen tillbaka på allvar.

– Jag har jobbat mig tillbaka och hittat rytmen i spelet, allt flyter på utan att jag behöver fundera speciellt mycket. Jag är inne i ett flow.

Ett tag funderade han på hur fortsättningen skulle bli mitt i skadeeländet.

– Klart framtiden kändes oviss ett tag, inte så att jag tänkte ge upp eller så. Nej, utan mer en osäkerhetskänsla, jag hade dock bestämt mig för att jobba mig tillbaka.

I januari-februari sätter sig parterna ner för att diskutera kontraktets utformning, just nu är Nilsson inne på sitt tredje och sista kontraktsår med klubben.

– Jag vill inte bara ha ett år, gärna två år. Det skulle jag givetvis vara väldigt nöjd med. För min och familjens del handlar det också om att planera lite, dessutom skulle det kännas tryggt.

Pelle har ett bra utgångsläge om man säger så, dels har Nürnberg gått ut officiellt och sagt att de vill att han blir kvar i klubben, sedan har hans spel varit mer eller mindre klockrent.

– Jag vet inte om jag varit bättre någonsin, att ha fått vara hel i kroppen under en längre tid och träna väldigt bra är förklaringen.

Nu väntar ett par viktiga matcher i Bundesliga innan serien tar en månads uppehåll till i slutet av januari.

– Närmast har vi ett nyckelmöte hemma mot Düsseldorf, vinner laget där får vi lite andrum till de som är efter oss i tabellen.

Annons