Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu väntar spel i USA

Hockeybacken Josef Ingman, 19 år, lämnar Modo Hockey och Örnsköldsvik Hockey som han varit utlånad till större delen av säsongen.
Nu väntar ett riktigt äventyr där karriären fortsätter i en juniorliga i USA.

– Jag känner att det här är en chans för mig som kanske aldrig kommer tillbaka fler gånger i livet. Men det var inget lätt beslut, berättar Josef Ingman.

Det var för en knappt månad sedan som Josef Ingman fick en förfrågan från klubben att komma över och fortsätta spela säsongen i deras juniorliga.

– Egentligen började det med att jag fick en förfrågan från en collegetränare under en turnering med Modos J 20 i Karlstad på försäsongen. Förfrågan gällde att komma över och spela där nästa säsong.

– Jag funderade inte så mycket över det, men för några veckor sedan fick jag ett nytt anbud via min agent. Det var från Fairbanks Ice Dogs i juniorligan NAHL som klubben för övrigt vann förra säsongen.

I en vecka funderade Josef fram och tillbaka, vände för nackdelar mot varandra, och kom till slut fram till att han vill ta den här chansen och testa någonting helt nytt.

Junior- eller collegehockey har aldrig varit någon speciell dröm för mig, däremot har man väl fantiserat om NHL någon gång i framtiden. Nu kanske det blir så att man tar bakvägen och försöker jobba sig uppåt.

– Fungerar det så gör det, om inte har jag i alla fall prövat någonting nytt och skaffat mig nya erfarenheter.

Fairbanks Ice Dog ligger i delstaten Alaska och har en befolkningsmängd på drygt 31 500 personer. Staden är belägen på ungefär samma breddgrad som Skellefteå i Sverige.

– Jag kommer att vara inackorderad hos en familj under tiden fram till maj som säsongen sträcker sig till.

Josef kommer inte att tjäna några pengar på hockeylirandet den här säsongen, och boendet får han betala med egna pengar.

– Hela säsongen innefattar 60 seriematcher innan slutspel och närmaste bortamatch är nio timmar med flyg, berättar han och skrattar.

Om det går som planerat kommer Josef hem till Örnsköldsvik över nästa sommar för att sedan återvända och spela collegehockey.

– Jag ska försöka plugga engelska genom en kurs framöver och fortsätta med det när jag kommer hem nästa sommar för att det ska bli lättare med college.

Josef Ingman har ett kontrakt med Modo Hockey, men har varit utlånad till Örnsköldsvik:

– De är informerade och det är inga konstigheter utan de tyckte bara att det var roligt för mig att jag fått den här chansen.