Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu stängs fabriken i Utansjö

I augusti 2006 togs beslutet att avveckla Utansjö Bruk, i januari 2008 kom det definitiva beskedet om nedläggning och på tisdagskvällen drog fabrikens produktion sin sista suck.

- Det känns ju för jävligt, säger Ulf Grimsen som på tisdagen jobbade sitt sista pass på sliperiet.

Stämningen är uppgiven på Utansjö Bruk. Det var ett halvår sedan proppen drogs ur det sista hopp som fanns kvar om en framtid för fabriken. På tisdagen stängdes produktionen ner för all framtid och arbetslagen splittras.

Av de 140 som har fått gå från Utansjö Bruk, är det bara ett trettiotal som har fått nya jobb. Ett tiotal av dem blir kvar i Utansjö när Domsjö fabriker från och med 1 juli tar över.

Nu jobbar Utansjö Bruk hårt med att försöka få fler företag att etablera sig i området.

- Det är jätteviktigt att vi har Domsjö fabriker här, så att det inte blir en död period. Sen hoppas vi att vi fram till utgången av 2009 har såpass med hyresgäster att vi får en omsättning som gör att det går att driva en bastjänst här, säger vd:n Olle Dahlin.ANNA WIKNER
070-650 77 02


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67