Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu stänger Härnösand frågepanelen

Nu stänger Härnösands kommun frågepanelen. Kommun var bland de första kommunerna med en möjlighet för kommuninvånarna att ställa frågor till de folkvalda politikerna. Något som också många härnösandsbor har använt sig av.

På senare tid har framför allt skolfrågan i Västra skolområdet stått på dagordningen. Där har engagerade föräldrar och andra ställt politikerna mot väggen för att reda ut hur skolorganisationen ska bli.

- Det här gör politikerna för att tysta debatten i skolfrågan. Vi har en massa frågor som vi ännu inte fått svar på, säger Anna Lindmark, än av de aktiva föräldrarna i debatten om skolorganisationen i Härnösand.

Hon menar att kommunen vill lägga locket på inför nästa kommunfullmäktigesammanträde.

Det är kommunfullmäktiges ordförande Sven-Åke Vest, folkpartiet, som fattat beslutet. Han anser att panelen har spårat ur i ett par frågor.

- Det har slunkit igenom både personangrepp och i vissa fall även påståenden som kan kallas förtal. Som liberal vill jag ha en fri debatt, men det finns gränser för vad vi kan ha på vår hemsida och jag tycker att vi överskridit den gränsen.

Men han är inte främmande för att öppna den igen.

- Efter en ny utvärdering i slutet av april, där jag hoppas att flera politiker kan vara med, ska vi på nytt ta upp frågan om vilka former vi kan ha i fortsättningen.