Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska nya företag lockas till Utansjö

I februari kom det definitiva beskedet om nedläggning av verksamheten vid Utansjö Bruk. Nu arbetar anställda hårt för att intressera andra företag att etablera sig i Utansjö.

Vindkrafttillverkaren, danska Westas, är bland de företag som nu erbjuds att flytta in i lokalerna.

- Det är många stora vindkraftsatsningar på gång i området och våra lokaler skulle lämpa sig bra för tillverkning av dem, säger Håkan Ericsson, produktionschef på Utansjö Bruk.

Satsningen går under projektnamnet Utansjö Företagsbruk. Ericsson är ansvarig för verksamheten och förhoppningsvis kommer det att flytta in nya företag i fabriksområdet och skap nya arbetstillfällen på orten.

Utansjö Företagsbruk kan erbjuda möjligheter i form av en unik djuphamn, fabrikslokaler, 40 000 kvadratmeter stort område, ett 15 hektar stor markområde, rejäl el-kapacitet, välutvecklad it-struktur och personal med hög kompetens.

En broschyr har tagits fram och den har skickats till ett 60-tal företag. Det är företag som man tror kan ha intresse av att etablera sig.

- Utan att nämna några namn vet vi att det finns företag som tycker att Utansjö Företagsbruk är intressant, säger Håkan Ericsson.


Läs mer i torsdagens TÅ.OLA THELBERG
070-218 31 09