Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska det fokuseras på brandskydd

En trygg hemmiljö är ledstjärnan för årets upplaga av räddningstjänstens landsomfattande informationsvecka. I Ådalskommunerna står förskole- och torgbesök samt öppet hus i samtliga stationer på programmet.

Brandskyddsveckan, där Sveriges samtliga räddningstjänster deltar, arrangeras sedan ett antal år tillbaka. Rubriken för årets vecka är "Stäng dörren - röken dödar".

- Vi har börjat jobba mer mot den enskilde med fokus på att skapa ett tryggt hem, berättar Per-Erik Hörner som är ansvarig för brandskyddsarbetet inom Räddningstjänstförbundet Höga Kusten-Ådalen.

Den utåtriktade verksamhet som sker den här veckan inom räddningsförbundets tre kommuner inleds på onsdag. Då ska ett antal förskolor få besök. Besöken syftar också till att få förskolebarnen att locka föräldrar och anhöriga att komma till öppet hus på lördag.

- Då kommer vi att hålla samtliga våra stationer öppna för allmänheten. Det gäller även deltidstjänstens stationer, säger Per-Erik Hörner.

Under torsdag och fredag kommer räddningstjänsten att finnas på torgen i de tre städerna ett par timmar vid lunchtid för att där informera om brandskydd och svara på frågor från allmänheten.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70