Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Brunnström till Leksand också

Annons

Fabian Brunnström har aldrig varit i Leksand. Men han har redan tagit två segrar, på bortais, med dalaortens hockeylag.

Leksand vann SHL-mötet med 2-1 mot Frölunda - som var Brunnströms lag till i lördags.

Förre NHL-spelaren Fabian Brunnström hade en tung säsongstart med Frölunda och sattes på läktaren. Ett klubbyte var väntat. I lördags kom nyheten: Brunnström flyttar till Leksand. På torsdagen var han tillbaka i Scandinavium - som vinnare. Leksand tog sin andra bortaseger på tre dagar, och den fjärde totalt på sex försök i ligan.

Fabian Brunnström anslöt till sitt nya lag i måndags kväll, inför tisdagsmatchen mot HV (seger med 4-3). Leksand stannade sedan i södra Sverige inför mötet med Frölunda. Först på fredagen åker Brunnström till sin nya hemort.

Jag har aldrig varit där. Så det ska bli kul att komma dit också, tycker en glad Fabian Brunnström. De pratar om att det finns nån stugby där många spelare bor. Det lutar åt att jag ska bo där. Det har varit snabba ryck, men det har gått bra, säger Brunnström.

Han kommer dit lättad, med stärkt självförtroende efter Leksands två bortasegrar.

Jag är jättenöjd med honom. Han är precis det vi saknat lite, en spelare som kan komma ner djupt, hämta fart och transportera pucken med kontroll genom mittzon upp i banan. Han kommer att få en stor roll i vårt lag, och det kommer att passa honom bra, säger Leksands tränare Andreas Appelgren.

Dalkarlarna drar fram som ett segertåg genom hockey-Sverige. Örebro, Färjestad, HV 71 och nu Frölunda har besegrats, alla med uddamålet.

Mot Frölunda utnyttjade Leksand att hemmalaget brast i uppmärksamhet vid egna målet. Det gav två chanser i andra perioden som förvandlade Frölundas ledning till ett 2-1-överläge för Leksand.

Frölunda hade flera ramträffar, bland annat en i slutsekunderna, ett "mål" som dömdes bort efter videogranskning och vann skotten i sista perioden med 10-1. Men Leksand försvarade sig väl.

Frölundatränaren Roger Rönnberg var fundersam efter matchen.

Vi har en grund i vårt spel som ger oss ett spelövertag i matcherna. Men det blir lite skenbart, eftersom det inte leder till att vi skapar så många heta målchanser. Det blir mycket spel i hörnen och mycket på backarna, som inte får igenom skotten när vi möter ett offervilligt lag, säger Rönnberg.

Mer läsning

Annons