Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu siktar Syrianska på att retas

Annons

Häcken slog Syrianska med 4-0 och tog ett steg mot nytt allsvenskt kontrakt.

Syrianska är i praktiken klart för nedflyttning - men siktar på att ställa till det för kommande motståndare. Som Malmö, till exempel.

Syrianska måste vinna sina fem återstående matcher för att hänga kvar, och dessutom måste lagen närmast ovanför i tabellen kamma noll. Inte så troligt, bland annat med tanke på att Södertäljelaget spelat 19 seriematcher i rad utan seger. Chansen att få spela en fjärde säsong i allsvenskan 2014 är borta.

Det har redan känts så ett tag, även om vi i teorin kunnat räkna fram nån möjlighet, säger lagkaptenen Suleyman Sleyman efter 0-4 på Rambergsvallen. När man i den här positionen så räknar man inte på hur det kommer att se ut efter 30 omgångar. Man vill vinna en match, säger Sleyman med en närmast beundransvärd beslutsamhet.

I förra omgången skrällde Syrianska och fick 2-2 mot topplaget Helsingborg på bortaplan. Nu är målet att retas med fler motståndare.

Vi känner att vi måste göra så gott vi kan, för seriens och de andra lagens skull. Vi har fortfarande roliga matcher kvar, som Malmö borta, säger 33-årige Sleyman, som en gång fick sin fotbollsfostran i just Syrianska, före en rad säsonger i Hammarby.

Men Häcken är inget roligt motstånd för Syrianska. Lagen har nu mötts sex gånger i allsvenskan. Häcken har vunnit varje gång, med den sammanlagda målskillnaden 23-3.

Den här kvällen inleddes målskyttet av Mikolaj Lebedynski, sommarvärvning och vikarierande anfallare i Häcken, som snyggt kastade sig in framför mål och slog in 1-0 efter en halvtimme.

Häckens tränare Peter Gerhardsson är nöjd med Lebedynski, en stor targetspelare som är vän med bollen.

Han har gjort det riktigt bra. Det är en forwardstyp vi inte haft förut, så det har varit en omställning för laget. Han behöver också lära sig oss. Men det här var väl ett typiskt mål för honom, säger Gerhardsson om målskytten.

Nasiru Muhammed sköt 2-0 strax efter paus. Syrianska flyttade fram sina positioner i en stund efter det. Men Häcken var det bättre laget. Carlos Strandberg språngnickade in 3-0 på ett inlägg från Kari Arkivuo.

Samtidigt är Moestafa El Kabir på väg tillbaka efter sin skada. Han tränar nu för fullt, och kan eventuellt spela mot Malmö om drygt en vecka.

Mer läsning

Annons