Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu siktar Leksand uppåt

Annons

Efter Leksands 3-2-seger mot Frölunda gav målvakten Oscar Alsenfelt säsongens skönaste besked till lagets supporters runt om i landet.

Nu ska kontraktet vara klart. Vi spelar i SHL även nästa år!

Ett nytt kontakt har hela tiden varit säsongens huvudmål för nykomlingen Leksand. Nu bör kontaktet vara klart, trots att det återstår tolv omgångar.

Det är klart, vi kommer aldrig att klappa igenom, säger Patrik Hersley och tillägger: Nu siktar vi stället på att komma bland de sex första och göra ett bra slutspel. Det känns skönt att sikta uppåt.

I det läget är det viktigt för Leksand att lagets backstrateg är tillbaka på isen. Hersley spelade med en fotskada i fyra matcher tills han tvingades vila i ytterligare fyra omgångar innan han i torsdags gjorde comeback mot Brynäs. Då blev det seger och nu gjorde han ett mycket psykologiskt viktigt mål när Leksand slog Frölunda i en tät och mycket bra match.

Leksand ledde med 1-0 när Hersley läste spelet bra och bröt ett felpass av Frölundas Mats Rosseli Olsen och gjorde 2-0.

Jag såg att han var på väg att slå passningen, då var det bara att kliva fram, ta pucken och vända spelet i offensiv zon, säger Hersley när han beskriver målet som hade stor betydelse för matchens utgång. Jo, det var psykologiskt mycket viktigt att få en ledning med 2-0 i början av matchen.

Detta var Patrik Hersleys 19:e mål den här säsongen och nu har han bara två mål kvar till målrekordet för backar. Men det tänker inte Hersley på. Han har fortsatta problem med fotskadan:

Skadan är inte helt bra. Jag kan spela, men det känns inte på topp, erkänner Hersley.

Frölunda spelade inte bra i de två första perioderna. Det var Leksandsutvisningar som gjorde att laget blixtrade till två gånger och bara låg under med 3-2 i andra periodpausen.

I den tredje perioden lossnade det för Frölunda som pressade rejält för att få en kvittering. John Klingberg hade också ett skott i mål som blev bortdömt.

Mitt i den enorma Frölundapressen växte Leksandsmålvakten Oscar Alsenfelt och storspelade. Där blev han matchvinnare.

Visst, men det är ingen ny situation för oss att vi leder och motståndarlaget dominerar i slutminuterna. Det ser ofta mer dramatiskt ut än hur vi upplever situationen. Vi har hittat ett spelsätt där vi backar i slutperioden och kan försvara en ledning. Det fungerar och vi känner oss trygga med det, säger Alsenfelt.

Mer läsning

Annons